Hornsgatan 80, 118 21 Stockholm
+46 (0)8 667 32 20

Case: Skincity – Quiztävling på Facebook och Instagram

KUND

Skincity (årets bästa e-handlare på Retail Awards 2016)

PERIOD

November 2016, 1 vecka

UPPDRAG

Att skapa ett mervärde runt Skincitys populära julkalender med hudvårdsprodukter genom en rolig och engagerande tävling, och därigenom stärka varumärket.

LÖSNING

I samband med att Skincitys julkalender såldes slut på rekordtid skapades en quiztävling där fem av de exklusiva kalendrarna tävlades ut. Frågorna skrevs av Skincitys hudterapeuter och handlade om olika aspekter av hudvård. Quizet låg uppe på Skincitys hemsida under en vecka, och marknadsfördes även på Skincitys Facebook- och Instagramkonton samt på grundaren Annika Forsgrens egen blogg Hudspecialisten.

resultat

”Löve it! Mer av detta!”

Tävlingen blev väldigt framgångsrik, och populär bland användarna – som visade ett mycket stort engagemang – i själva verket en all time high för oss på MillionMind.

Quizet fick sammanlagt över 135 000 spel av 20 000 unika användare, och mycket positiv feedback från Skincitys kunder, samt genererade många kommentarer och likes både på Facebook och Instagram. Skincity fick över 6 500 nya leads och över 2 000 nya prenumeranter till sitt nyhetsbrev.

Några citat från Skincitys följare på Instagram:

“Löve it! Mer av detta!”

“Jättekul test!! Fick ingen jättebra placering men insåg hur mycket jag faktiskt lärt mig om hudvård sedan jag kom i kontakt med Skincity och Annikas blogg”

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.