Hornsgatan 80, 118 21 Stockholm
+46 (0)8 667 32 20

Case: Moccamaster Academy – utbildning och certifiering online för återförsäljare

KUND

PERIOD

Januari 2014–december 2015

UPPDRAG

Moccamaster är en premiumprodukt bland kaffebryggare. Man vänder sig till de kräsna kaffedrickarna, och Moccamaster säljs bland återförsäljare som Cervera, Siba och Järnia. Traditionellt har Moccamaster utbildat säljare i butiker runtom hela Norden genom fysiska möten, vilket både är tidskrävande och kostsamt.
Reklambyrån Bästa Kompisar i Malmö fick i uppdrag att skapa en utbildning online för att öka tillgängligheten och spara både tid och pengar.

LÖSNING

Bästa Kompisar tog hjälp av MillionMind och skapade en spännande webbportal, Moccamaster Academy, där säljare från butiker i hela Norden kunde logga in för att ta del av utbildningsmaterial och genomföra ett kunskapstest. Det var viktigt att skapa en lekfull och lärorik miljö, därför byggdes akademin kring principer från gamification. Kunskapstestet fungerade också som certifiering. Säljarna fick svara på 15 frågor om kaffebryggaren, och för att bli godkänd säljare krävdes alla rätt. Tack vare MillionMinds quiztjänst uppfattades testet som varierande, pedagogiskt och snyggt förpackat.

resultat

Moccamaster Academy lanserades i Sverige, Norge, Finland och Danmark och totalt genomfördes 2 000 test av 600 unika säljare, varav 450 certifierades.

Leave a comment

You must be logged in to post a comment.