Hornsgatan 80, 118 21 Stockholm
+46 (0)8 667 32 20

FAQ

Vanliga frågor

Nedan har vi sammanställt de vanligaste frågorna.

Absolut. Ni bäddar in quizet på er egen sajt med ett enkelt skript. Lika lätt som när man bäddar in ett Youtube-klipp.

Det går också bra. Det finns två alternativ, antingen med en Canvas App så man stannar kvar på Facebook och spelar eller som en länk vidare till sin egen hemsida eller någon annan landningssida som man väljer.

Quizet är givetvis responsivt i mobilen och fungerar felfritt alla vanliga enheter.

Vi har en avancerad serverpark som är väldigt flexibel och kan snabbt skala upp kapacitet vid behov. Vi arbetar med många av Sveriges största företag och det är ett krav att systemet är tillförlitligt och säkert.

Självklart. Vi har färdiga mallar som lätt kan anpassas efter ert företags färger och fonter, så att quizet följer er grafiska profil. Vi kan även hjälpa till med mer avancerade grafiska anpassningar till er profil.

Vi har ett lättarbetat verktyg – Quiz Manager – där ni själva kan skapa quizer och frågor, välja mellan massor av inställningar, se statistik och topplistor och analysera resultatet.

Vi har en omfattande statistikmodul, med utförlig statistik på allt möjligt. Där kan du bland annat se hur många som har spelat, vilka de är och deras resultat, hur många som har utmanat/delat quizet och vad deltagarna har svarat på frågorna – både övergripande och på individnivå.

Ja, ni kan välja om ni vill att frågorna ska komma i samma ordning varje gång eller en slumpad ordning, t.ex. om man har en större frågebank och slumpar ett antal frågor från den i varje separat spel.

Svarsalternativen kommer alltid i en slumpad ordning som grundinställning. Det gör att quizet känns mer varierat och dessutom måste man vara mer aktiv när man spelar flera gånger, något som gör att man minns det man har lärt sig mycket bättre. Till skillnad från de flesta andra quiztjänster så kan måste man lära sig vilket svar som är rätt, inte bara vilken plats det ligger på. Om man däremot vill ha en fast ordning på svarsalternativen ställer man lätt in det i respektive fråga.

Vi har sju olika frågetyper: Textfrågor, bildfrågor, skalfrågor, sorteringsfrågor, markera på bild-frågor, pollfrågor och fritextfrågor. Till alla frågetyper kan ni även bifoga video- och ljudfiler.

Ja, ni kan på ett enkelt sätt lägga in videoklipp från YouTube eller Vimeo på alla våra frågetyper. Ni kan även välja vilken del av klippet som ska synas genom att ange vilka sekunder som ska visas.

Vi har språkstöd för följande tio språk: svenska, finska, norska, danska, engelska, tyska, franska, spanska, italienska och nederländska.

Ja! Det brukar vara ett bra sätt att få folk att spela – både nya mottagare och deltagare som redan har spelat en gång och har fått sitt resultat slaget.

Ni kan enkelt exportera topplistan från Quiz Manager, med alla resultat och uppgifter ni har begärt, i Excel-format.

Givetvis. Vi erbjuder hela spektrat för våra kunder – allt från licenser, där man gör det allra mesta själv, till färdiga och skräddarsydda quizkampanjer, där vi skapar quizet och frågorna (ofta efter kundernas detaljerade önskemål). Och även många av våra licenskunder tar hjälp av våra duktiga och erfarna content managers vid behov.

Ofta blir det som allra bäst om ni som har den största kunskapen om ert företag och er målgrupp utformar kampanjen, men om ni behöver hjälp med vad som funkar i olika sammanhang eller kanske idéer om vad man skulle kunna göra för att få bra effekt hjälper vi givetvis gärna till med det också. Vi har väldigt många års erfarenhet av quizkampanjer och även annan frågesport, så vi har lärt oss väldigt mycket om vad mottagare uppskattar och triggas av.

Självklart! Det är bara att höra av sig med tekniska frågor eller frågor av mer kreativ art. Vi har support via både mejl och telefon.

Saknas din fråga?

Har du en fråga som inte finns med så är du välkommen att använda formuläret nedan så svarar vi inom kort.